Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’dan Türkiye’de bir ilk

Seyhan’dan Türkiye’de bir ilk

Akay makam koltuğunu, evine götürdüğü çocuğa devretti

Baskan Akay Salgin nedeniyle çocuklara gitti

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Coronavirüs (COVID-19) salgini nedeniyle bu yil evlerde kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda Doktor babasi nöbette olan 4,5 yasindaki Damla Ayçe’nin evine giderek beraberinde götürdügü makam koltugunu devretti.

ILÇENIN DEGISIK MAHALLELERINDEKI ÇOCUKLARA “HIJYENIK” ZIYARET

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü kurulus yildönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, salgin önlemleri nedeniyle makaminda agirlayamadigi çocuklari evlerinde ziyaret etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’i tüm dünya çocuklarina armagan ettigini animsatan Baskan Akay, Ilçenin degisik mahallelerinden daha önce bilgi verilerek ve hijyen önlemleri alinarak belirlenen evlerde çocuklara kitap hediye etti, bayramlarini kutladi.

BERABERINDE GÖTÜRDÜGÜ MAKAM KOLTUGUNU MINIK DAMLA’YA DEVRETTI

Baskan Akay salgin nedeniyle, bu yil çocuklara makamda koltugunu devredemedi. Ancak Baskan Akay “Bu özel günde çocuklar bize gelemiyorsa, önlemlerimizi alir, biz çocuklara gideriz” diyerek makam koltugunu alarak babasi Doktor olan ve 23 Nisan’i nöbette geçirecegi için yaninda olamayan Damla’nin yasadigi eve gitti. Tüm hijyen önlemlerinin alinmasinin ardindan Baskan Akay, Damla Ayçe’ye koltugunu devretti.

“BUGÜNÜN BASKANI DAMLA”

Çocuklarin gelecegin teminati oldugunu kaydeden Baskan Akay salgin nedeniyle bu yil ki kutlamalarin kisitli ama coskulu geçtigini söyledi. Baskan Akay “Daha önce her 23 Nisanda çocuklarimiz Baskan olurdu. Baskanla yer degistirirdi. Ama bu yil pandemi nedeniyle çocuklarin sokaga çikmasi yasak. Bu nedenle biz çocuklarimizi ziyaret ediyoruz. Bu 23 Nisan’da baskanimiz Damla oldu. Damla’nin Doktor babasi cani pahasina tüm saglikçilar gibi hastanede hizmet veriyor. Aslinda onlarin görevi Baskanliktan bile önemli.  Onlar insanlari saglikli yaparsa, Baskanlar da rahat rahat görevini yapar” dedi.

AKAY’DAN ”AKLI HÜR VICDANI HÜR NESILLER “ VURGUSU

Baskan Akay daha sonra Seyhan Belediye Baskanligi koltuguna oturan Damla Ayçe’nin taleplerini sordu. Damla Ayçe, Çocuklara kitap ve oyuncak dagitilmasini istedi. Damla Ayçe daha sonra “Atatürk” konulu siirini okudu. Baskan Akay,  Damla’nin Babasi Dr. Ilkay Ayçe ve Annesi Duygu Atikaslan Ayçe’ye akli hür, vicdani hür nesiler yetistirilmesine katki verdikleri için tesekkür etti.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli